Strojček za vakumsko pakiranje

Strojček za vakumsko pakiranje ali vakumiranje pakira stvari tako, da odstrani zrak iz embalaže pred zaprtjem. To lahko vključuje tako toge in fleksibilne oblike embalaže, saj različni stroji za vakumsko pakiranje lahko shranjujejo hrano v različno embalažo. Namen je običajno odstranjevanj kisika iz posode za podaljšanje roka uporabnosti živil in s fleksibilnimi oblikami shranjevanja zmanjšati obseg vsebine in prostor, ki ga zavzame.Vakuumsko pakiranje zmanjšuje atmosferski kisik, kar omejuje rast aerobnih bakterij ali gliv ter preprečuje izhlapevanje hlapnih sestavin. Prav tako se pogosto uporablja za shranjevanje suhe hrane , kot so žita, oreški, ozdravljenim mesa, sir, prekajene ribe, kava, in čips za daljše časovno obdobje. Bolj kratkoročno se lahko vakumsko pakiranje uporabi tudi za shranjevanje sveže hrane, kot je zelenjava, meso in druge stvari, saj zavira rast bakterij.


Vakumsko pakiranje močno zmanjša volumen neživilskih stvari, ki jih tako spakiramo. Oblačila in posteljnina, ki so shranjena v vreče za obleko z domačim sesalcem ali namenskim vakumskim sesalcem tako zavzamejo veliko manj prostora. Ta tehnika se včasih uporablja za ravnanje gospodinjskimi odpadki, na primer, če snaga obračunava odvoz po vrečah.

Strojčki za vakumsko pakiranje obstajajo v več oblikah. Lahko si kupite navadni varilni stroj ali pa takšnega, ki res izsesa ves zrak iz embalaže za vakumsko pakiranje.


Ni komentarjev:

Objavite komentar