Izpadanje las v sanjah

Izpadanje las v sanjah kaže na zaskrbljujoče dogodke, ki se pogosto pojavljajo v naših življenjih. Izpadanje las v sanjah se dogaja na različne načine. Naprimer lasje izpadajo v javnosti ali pa se nenadoma zavemo, da smo plešasti. Podobne so sanjam, kjer oseba nenadoma spozna, da je gola, tesno pa so povezane tudi s sanjami o izpadlih zobjeh. Občutki zadrege ali javnega ponižanja so kljični za razumevanje sanj o izpadanju las.Analiza Junga in Freuda

Literatura o pomenu in interpretacijah sanj Junga ali Freuda se ne bi posvečala pozornostim teh sanj. To je zato, ker sta oba videla sanje v kontekstu življenja osebe. Freud je poudarjal spolni nagon kot primarni motiv človekovih dejanj, zato se njegova analiza spušča v ta del. Za Junga so bile sanje zelo pomemben del njegove psiho analize.

Razlika v njunih interpretacijah sanj je bila v tem, da je Jung raje imel širšo bazo analizo. Jung je analiziral in interpretiral saje v kontekstu človekovega življenja, zato bi vsaka interpretacija sanj o izgubi las morala biti v kontekstu, kaj se človeku sicer dogaja v življenju.

Sanjanje o plešavosti so močno simbolno zakoreninjene v strahove, ki lahko prebivajo v naši podzavesti.

Razlage o sanjah o izpadanju las
Sanje o izpadanju las lahko predstavljajo strahove pred spremembami ali nemiri
Izguba nadzora ali občutek nemoči
Anksioznost
Občutek ponižanja ali neuspeha
Strah pred staranjem