Vsakdo ima rad svežo in dobro sadno pito, češnjeva pita pa je ena od najbolj znanih pit in nobenega dvoma ni, da je tudi zelo priljubljena. Ta recept za pito je enostaven, uporablja sveže češnje in ima presenetljivo dober okus.
Sestavine za češnjevo pito:
1 ¼ skodelice belega sladkorja
1/3 skodelice koruznega škroba
1 skodelica češnjevega soka
4 skodelice svežih kislih češnenj
½ žličke mletega cimeta
¼ žličke mletega muškatnega oreščka
¼ žličke mandljevega ekstrakta
2 skodelici navadne moke
½ žličke soli
2/3 skodelice rastlinske maščobe
3 do 4 žlice hladne vode
Recept za pito
V veliki ponvi zmešajte sladkor in koruznei škrob
Postopoma vmešajte češnjev sok in mešajte, dokler zmes ne postane gladka
Zavrite zmes
Kuhajte in mešajte to zmes dve minuti ali dokler se ne zgosti
Odstavite
Dodajte češnje, cimet, muškatni orešček in mandljev ekstrakt
V veliki skledi zmešajte moko in sol
Dodajte maščobo in mešajte
Postopoma dodajte hladno vodo
Pregnetite mešanico
Razdelite testo na pol, tako da je en kos malo večji
Razvlečite večji del testa po pladnju
Dodajte polnilo
Razvaljajte preostalo testo in naredite še zgornji del pite
Pecite na 250 stopinjah približno eno uro
Ohladite
Razrežite pito v želene velikosti kosov in jo postrezite. Lahko jo postrežete tudi s sladoledom ali stepeno smetano.