Limfna drenaža

Večina ljudi je seznanjenih z masažo globokih tkiv, masažo z vročimi kamni ali športno masažo in terapevtskimi koristmi, ki jih imajo na telo in duha. Vendar mnogi ne poznajo druge vrste terapevtske masaže, ki pomaga, da se sprosti strupe v telesu - ročne limfne drenaže.

Limfna drenaža je nežna oblika masaže, ki stimulira limfni sistem in spodbuja odstranjevanje telesnih strupov in odpadkov ter spodbuja zdrav imunski sistem. Da bi v celoti razumeli prednosti limfne drenaže, pomaga, da izveste več o limfnem sistemu.Limfni sistem sestavlja obsežna mreža vodotokov, ki pomaga ohraniti raven telesnih tekočin v ravnovesju in ščiti telo pred okužbami. Sestoji iz limfnih žil, ki prenašajo limfo - jasno, vodeno tekočino, ki vsebuje hranila - po vsem telesu.

Limfna tekočina potuje skozi bezgavke, ki deluje kot filter, s pastmi za delce, ki jih telo ne potrebuje. To vključuje bakterije, viruse, poškodovane celice ali rakave celice. Ko so bakterije ali druge imunske grožnje prisotne v limfah, bezgavke povečajo proizvodnjo belih krvničk, kar lahko povzroči, da vozlišča nabreknejo. Človeško telo ima med 400-700 bezgavk odvisno od osebe.

Kaj naj pričakujem pri ročni limfni drenaži

Limfna drenaža je specializirana tehnika masaže, ki jo sestavljajo zelo nežni in ritmični premiki, ki jih uporablja visoko usposobljeno terapevt.

Odvisno od tega, kakšne so vaše bolečine, limfna drenaža večinoma poteka po zgornjem delu telesa, vratu in obrazu. Po limfni masaži je pomembno, da pijete veliko vode, zmanjšate količino zaužite soli in se izogibajte pitju alkohola.

Prednosti limfne drenaža

Limfna drenaža masaža lahko koristi prav vsakomur. Prednosti so številne, in sicer:

Detox: Ob koncu zime so koristi za telo z limfno drenažo zmanjšanje lenobe, ki jo povzroča preveč živil z visoko vsebnostjo maščob in premalo vadbe v zimskem času.

Glavobol: Večina glavobolov, vključno s tistimi, ki izhajajo iz sinusitisa imajo komponento zastojev, ki se odzivajo tudi na limfno drenažo. Ko je tkivo deblokirano, se izboljša prekrvavitev in s tem se zmanjšajo bolečine in nelagodje

Pospeševanje celjenja: po operaciji ali poškodbi so lahko tkiva otekla in boleča. Limfna drenaža bo pomagala izsušiti tkiva, kar zmanjšuje možnost vnetja in izboljša celjenje.

Nosečnost: Pri nosečnicah je pogosto zastajanje tekočine in ročna limfna drenaža lahko izboljša predvsem udobje v nogah in stopalih.