Kenguru za dojenčke

Kenguruji za dojenčke so nedavno postali popularni po celem svetu, saj imajo veliko koristi. Gre za nošenje otroka, ko je otrok pritrjen na starše ali skrbnike z uporabo tkanine ali drugega izdelka, ki bo ohranil otroka varno pritrjenega. To je že dalj časa trajajoča tradicija v mnogih afriških državah, saj omogoča, da se mati premika, hkrati pa ima otroka na varnem. Trend kengurujev za dojenčke stalno narašča zaradi prednosti, ki jih ponuja tako za starša kot za otroka. Za starša zato, ker kenguru za dojenčke lahko uporabljata tako oče kot mama.


Povezovanje

Potem, ko je otrok devet mesecev rasel v maternici, je potrebno veliko časa, da se prilagodijo vstopu v resničen svet. Vse, kar so prej poznali, je udobje in toplina v materinem trebuhu in isto stvar pričakujejo tudi v resničnem svetu. Vsak otrok si želi biti na udobnem in čutiti občutek topline in ljubezni svojih staršev. Babywearing je odlična rešitev za to, saj omogoča, da imajo starši svojega novorojenca vso pot do mladega malčka na svojem telesu in mu tako ponujajo udobje in toplino. Tako se krepi zaupanje med otrokom in starši.

Varnost

Nošenje otroka v kenguruju omogoča popolno varnost. Ne le, da se otrok počutiti varno, vendar omogoča, da se počutijo dobro tudi starši, saj ves čas vedo, da je njihov otrok popolnoma zaščiten in poleg njih. Varnost vašega otroka je velika skrb, in tako bo ostalo do konca življenja. Da jih zaščitite tako, da jih nosite v kenguruju, je ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko storite za vašega otroka pri tako mladih letih.

Pokretljivost

Medtem ko lahko voziček za dojenčka ali avtosedež pogosto neroden in okoren in ne omogoča ravno lahkega manevriranja v ozkih prostorih, je kenguru pravo nasprotje. Ker je otrok pritrjen na vas se premičnost znatno poveča, ker se lahko enostavno gibljete naokoli.

Kenguruji za otroke so odlična stvar in vam jih toplo priporočam.