Krtača za lase iz naravnih ščetin

Glavni namen uporabe krtače za lase je več kot samo styling. Krtača za lase ponuja številne koristi za vaše lase. Med ščetkanjem namreč masiramo lasišče in odstranjujemo umazanijo z njega. Krtačenje pomaga pri sproščanju olja, ki vlaži lase in jim daje zdrav lesk. Lasje po krtačenju bodo tako bolj zdravi in jih bo lažje oblikovati.Medtem ko večina žensk ne krtači las več s 100 potegi, pa je število potegov manj pomembno, kot vrsta krtače za lase, ki jo uporabljate. Obstaja namreč več vrst in izbira pravih ščetin je ključ do zdravih las. Na podlagi vaše dolžine las in sloga, ki ga želite, se lahko odločite za krtačo za lase iz naravnih ščetin ali poliestrsko, ter tudi količino in dolžnio ščetin.

1) Za vsakodnevnim krtačenje
Obvezna krtača za vse vrste las, je oblazinjena, ovalna in kvadratna, in ima mešanico naravnih in najlonskih ščetin. To je unverzalna krtača, ki odlično skrbi za lase. Najlonske ščetine ne uničujejo las, saj drsijo mimo njih, medtem ko naravne ščetine masirajo lasišče in spodbujajo krvni obtok v njej, hkrati pa s to krtačo lahko naredite lase res sijoče in zdrave.

2) Za ravnanje las med sušenjem
Oblazinjena kvadratna krtača z naravnimi ščetinami je vrhunska za ravnanje srednje dolgih las med fenanjem. Gladi in podaljšuje lase zelo malo truda. Oblika krtače spodbuja lase, da se poležejo in ne ustvarja volumna.

3) Za dodajanje volumna
Okrogle ščetke za lase se uporablja, ko si želimo povečati volumen las blizu korenine. Uporaba majhnih do srednje velikih valjev ustvarja pri krajših frizurah večji volumen. Še ožji valji pa se uporabljajo za kodranje. Če želite ravne lase, uporabljajte velike vsalje.

Okrogla krtača iz naravnih ščetin potiska lase stran od lasišča. Poveča pretok zraka in zmanjšuje čas sušenja. Uporabite jo vedno, kadar želite videti polnost las.

4) Za odvozlavanje
Oblazinjena kvadratna krtača, lahko z naravnimi ali umetnimi ščetinami, lahko temeljito odstrani vozle v laseh. Lahko se uporablja tudi kot vsakodnevna krtača.

Kaj mora imeti visokokakovostna krtača za lase
- Kakovostne mrjaščeve ali druge naravne ščetine
- Najlonske, ne pa plastične ščetine
- Vlite najlonske ščetine, ne pa prilipljene
- Egronomsko oblikovan ročaj, ki omogoča dober oprijem
- Nikoli ne uporabljajte kovinske ali keramične krtače, ko se fenate.