Kosilo za dojenčka

Naredite kosilo družinski dogodek in dogodek otroka. Dojenčki se radi družijo in pravi čas za to je tudi, ko se vsi sedijo za mizo, da bi jedli. Tudi če vaš otrok še ni pripravljen, da bi jedel z ostalo družino, je dobro, da je prisoten zaradi socializacije.

Tudi če še ne more sedeti na stolu, se še vedno lahko pridruži družinskemu obroku. Postavite stajico v prostor, ali pustite dojenčku sedeti v vašem naročju. Poskrbite, da je tudi dojenček del tega, kar se dogaja. Tudi vam daje to priložnost, da se družina druži z dojenčkom. Pogovarjajte se z njimPoskrbite, da ne bo vse zabava in igre za mizo, medtem ko je otrok tam. Prepričajte se, da je otrok na varnem. Poskrbite, da hrana, krožniki, posoda in pribor ne bodo dosegljive dojenčku. Zapomnite si, vaš dojenček je radoveden in bo poskušal doseči vse, kar lahko

Ko je otrok pripravljen za tekočo hrano, se učite z njim. Preverjajte, kateri okusi mu ustrezajo in kako ga prepričati, da poskusi novo hrano. Naj bo to tudi za vas priložnost za učenje.