Kako pripeljati dojenčka domov

Premestitev novega otroka domov je lahko strašna stvar za nove starše. Ali imate vse, kar potrebujete? Kaj bi še morali narediti v prvem tednu? Kaj pa, če gre kaj narobe? To so vprašanja, ki pestijo vsakega novega starša. Bolje kot ste pripravljeni na prihod svojega novega otroka, bolj samozavestni se boste počutili, ko pride čas, da gremo domov iz bolnišnice. Tukaj je le nekaj predlogov za pripravo na vaši poti domov iz bolnišnice.Prepričajte se, da je vse pripravljeno za prihod dojenčka, ko je nosečnica v 37. tednu. Možno je, da otrok prehiti načrte staršev. Preverite naslednje:

-Je vaša nosečniška torba pripravljena?
-Kje bo dojenček spal? Je zibelka pripravljena?
-Ali je hiša čista? Ne boste želeli, da se hiti z drobnimi opravili, ko se rodi otrok. Ne samo, bo nova mama v bolečinah, želeli boste tudi tudi, da bi preživeli z otrokom čimveč časa.
-Ali je hrana pripravljena za prihod domov? Nekaj dni po porodu ne bo časa za kuhanje. Lahko pripravite nekaj obrokov vnaprej in jih zamrznete. Na ta način boste lahko porabili ves svoj čas za povezovanje z novim dojenčkom.

Imejte pripravljen seznam telefonskih številk, ki jih boste mogoče potrebovali:

-Zdravnik
-Pediater
-Jasli
-Svetovalec za dojenje
-Poporodna pomočnica
-Tvoja mama

Pot domov

Ali imate otroški sedež za takrat, ko bo otrok zapustil porodnišnico? Dobro je tudi premisliti o naslednjih zadevah:

-Dobro je vaditi namestitev sedeža. Ne želite si ugotoviti, da tega ne znate, ko ga bo enkrat potrebno namestiti.
-Ali se otroški sedež prilega vašem avtomobilu. Če ne, ga boste morali vrniti in dobiti enega, ki se.
-Ali razumete, kako pravilno namestiti dojenčka v sedež? Pozorno preberite navodila

Izberite dojenčkova oblačila za pot domov in jih shranite v označeno vrečko

Izberite svoja oblačila za pot domov. Ne pozabite, da boste izgubili približno 10-12 kilogramov takoj po porodu. Ne pričakujte, da boste takoj začeli nositi prednosečniške obleke. Ohlapna udobna oblačila bodo primerna.

Če gre kaj narobe

Če gre kaj narobe, in ne veste, kaj storiti, poglejte v seznam številk za pomoč. Zdravniki, medicinske sestre in drugi so tam, da vam pomagajo. Če niste prepričani o nečem, se ne bojte poklicati nekoga in jim postaviti nekaj vprašanj.