Ideje za prvi rojstni dan

Prvi rojstni otroka je eden izmed najbolj pričakovanih dogodkov v družini. Priprava prvega rojstnega dneva je lahko stresna, vendar ne pozabite, da je vaš enoletnik središče praznovanja in da jim sploh ni mar za majhne stvari! Otrok ne bo opazil, če se prtički in slamice ne bodo ujemale!

Tukaj je nekaj preprostih nasvetov za praznovanje prvega rojstnega dneva:

1. Vabila

Izdelava vabila je res dobra ideja. Izberite najlepšo fotografijo vašega enoletnika in ga postavite v središče vabila. To je super spominek za malčka, ko bo odrasel. Lahko se odločite tudi za tematsko vabilo, naprimer otrokovega najljubšega risanega junaka. Seveda pa ne bo nič narobe tudi če izberete klasična vabila.

2. Hrana

Prepričajte se, da bo hrana dobra za otroke in odrasle. Različne vrste sendvičev, za otroke in za odrasle, so všeč vsem. Klobase v testu, pecivo, slaščice in sladoled so prav tako dobra ideja. Mleko ali sadni sok za otroke in soda za odrasle so dobra izbira za gašenje žeje. Izogibajte se strežbe hrane, ki lahko zaduši majhne otroke. Zadnja stvar, ki jo želite je, da se na vaši zabavi kdo začne dušiti.

3. Tema

Veliko staršem je všeč, da za otroka pripravijo tematsko zabavo. S temo se boste lažje odločili za dekoracije, torto in vabila. Priljubljene teme za deklice so princeske, vile in risane junakinje. Za fantke so priljubljene teme za zabave avtomobili, super junaki iz risank in podobno.

4. Seznam gostov

Prepričajte se, da so na seznamu gostov ljudje, ki so blizu vašemu otroku. Ne povabite na stotine gostov, katerih obrazi lahko prestrašijo vašega otroka. Povabite družino, stare starše, bratrance, tete in strice. Tudi otroci iz soseske so lahko na seznamu.

5. Kako izbrati pravi čas

Enoletniki še vedno sledijo rutini. Rojstni dan se mora prilagajati spalnemu urniku vašega otroka. Če se bo rutina spremenila, bo vaš otrok sredi zabave postal zaspan in problematičen. Ko se to zgodi, mu lahko začnejo slediti še drugi otroci in zabava bo pokvarjena. Dvourna zabava je za začetek dovolj.

6. Kraj

Dom je najboljše mesto za prvi rojstni dan. Vaš enoletnik je seznanjen z vašeim domom. Ni potrebno, da se prilagodi na novo mesto, ko gre njegovposeben dan. Lahko tudi pripravite prostor, da imajo druge mamice prostor za previjanje plenic in dojenje.

7. Izbira darila

Vaš enoletnik je bolj navdušen nad pisanimi barvami ovojnega papirja, kot darilom samim. Izberite pisana in glasna darila. Dobre ideje so igrače in interaktivne knjige.

Naj bo prvi rojstni dan enostaven in zabaven, predvsem pa poskrbite, da boste tudi vi boste uživali v zabavi.