Vnetje ušes pri dojenčku

Kako pozdraviti vnetje ušesa pri dojenčku? Vsak starš si želi, da bi bil njegov otrok na varnem, vendar se vsem težavam ni mogoče izogniti. Tako imajo dojenčki zelo pogosto vnetja ušes, prehlad, vročino, zamašen nos, izpuščaje zaradi plenic in podobne težave. Noben starš ne želi, da bi bil njihov otrok bolan, vendar se žal te stvari dogajajo pogosteje, kot bi si želeli. V teh primerih se je najbolje pripravili. Nekatera zdravila so lahko draga, hkrati pa tudi ni potrebno za vsako malenkost hoditi k zdravniku, zato je tukaj nekaj naravnih zdravil proti vnetju ušes, ki lahko pomagajo otrokom in s tem tudi njihovim staršem.

Vnetje ušesa pri dojenčku
Kar se tiče vnetja ušes, je lahko precej boleče in tudi neprijetno. Ker dojenček še ne more govoriti, bo samo jokal. Veliko ljudi predlaga uporabo kisa pri vnetju ušesa, vendar to zelo odsvetujem. Nekatera domača zdravila, ki so se izkazala proti vnetju ušes, so vodikov peroksid, olje čajevca, česen in dojenje.

Vodikov peroksid
Pri uporabi vodikovega peroksida za infekcije ušes, boste morali narediti mešanico, ki je sestavljena iz 50% peroksida in 50% vode. S to mešanico izpirajte otrokovo okuženo uho z brizgalko vsaj dvakrat dnevno.

Olje čajevca
Najbolje e narediti mešanico olja čajevca in navadnega rastlinskega olja, tako da v enakem razmerju zmešajte nekaj kapljic. Ko zmešate olje, spustite dve ali tri kapljice v uho, ki je vneto.

Česen
Ker je česen super zdravilo proti bakterijam, je to eno izmed najboljših domačih zdravil za vnetje ušesa. Česen lahko kupite že pripravljen, ali pa ga za boj z vnetjem ušesa pri dojenčku pripravite sami. Česen narežite res na drobno in jih postavite v majhno skledo. Potem ga polijte z veliko oljčnega olja in pokrijte, da zmes čez noč počiva. Prelijte olje skozi cedilo in spustite nekaj kapljic v dojenčkovo uho.

Dojenje
Kot se verjetno že zelo dobro zavedate, je dojenje lahko dobra rešitev v eliko situuacijah. Nekatere študije kažejo, da otroci, ki uporabljajo stekleničko namesto dojenja, kar dvakrat pogosteje zbolijo zaradi vnetja ušes.

Ni komentarjev:

Objavite komentar