Prehlad mehurja

Prehlad mehurja lahko naredi življenje zelo neprijetno za tiste, ki ga imajo. Vendar pa obstaja veliko zdravil za vnetje mehurja, ki jih lahko pripravite sami, da se hitro znebite te neprijetne okužbe. Najboljše domače zdravilo za prehlajen mehur je, da pijete veliko tekočine. To je tudi najbolj pomembno sredstvo, ki hitro pomaga in omili težave.Če veliko urinirate, boste iz krvi hitreje izprali bakterije. Več kot se v mehurju nabira urina, več bakterij bo ostalo v njem. E-coli bakterije se podvojijo približno na vsakih 20 minut in več bakterij pomeni večji občutek nelagodja.

Ob prehladu mehurja si lahko privoščite tudi vročo kopel. Mnogo žensk prisega na toplo kopel, ki hitro omili simptome, ki jih prinaša okušen mehur.

Tudi protivnetna zdravila, kot so aspirin ali ibuprofen so zelo popularna. Te zmanjšajo vnetje in s tem tudi omilijo neprijeten pekoč občutek.

Uživajte tudi veliko vitamina C, ki bo ustavil nadaljno rast bakterij. To je še posebno dobra ideja, če imate ponavljajoče težave s prehladom mehurja in če nimate dostopa do zdravniške pomoči. Vendar pa morate vedeti, da nekateri antibiotiki, ki so predpisani ob okužbah mehurja ne delujejo, če je urin prekisel. Zato je priporočljivo, da obvestite svojega zdravnika, če jemljete veliko vitamina C.

Okužbe v mehurju se najbolje preprečuje, da se po uporabi stranišča brišete od spredaj nazaj. To pomaga, da se bakterije odmika stran od nožnice in sečnice, ne proti njej. Pametno je tudi, da greste na stranišče pred spolnim odnosom, saj tako izperete bakterije, ki so lahko prisotne v nožnici in bi jih med spolnim odnosom lahko potisnili v mehur. Tudi po spolnem odnosu obiščite stranišče.

Okužbe mehurja preprečuje tudi uporaba vložkov namesto tamponov, iz podobnih vzrokov, kot so navedeni zgoraj. Prav tako pa ne pozabite na higieno, nošenje bombažnega spodnjega perila in izogibanje oprijetim kavbojkam.