Najboljši hišni ljubljenčki za otroka

Je vaš otrok dopolnil starost, ko neusmiljeno prosi za hišnega ljubljenčka? Kot vsi vemo, prihaja lastništvo hišnega ljubljenčka z veliko odgovornosti in je lahko težavna odločitvev, zato sem napisala seznam najbolj primernih živali.Morski prašički:

Prva opcija so morski prašički. So relativno majhni in so lahko v zaprtih prostorih, v kletki. Morski prašički spodbujajo odgovornost pri otrocih. Dnevno krtačenje in hranjenje je lahko dobra šola za vse naslednje hišne ljubljenčke.

Ptiči:

Zakaj izbrati ptico kot prvega hišnega ljubljenčka za vašega otroka? Dobra izbira so kanarčki ali papige. Prav tako so odgovornost, saj jih je treba hraniti in čistiti kletke. Stroški vzdrževanja so zelo nizki in po naravi ne zahtevajo veliko pozornosti.

Ribe:

Ribe so odlična izbira kot prvi ljubljenčki. Otroke učijo vse o osnovah skrbi za hišne ljubljenčke, z manjšo odgovornostjo. Z različnostjo primernih rib ima otrok tudi veliko izbire.

Hrčki:

Hrčkiso majhni ​​čudoviti glodalci. Spominjajo na miši in so varni za otroke. Stroški vzdrževanja so precej nizki. Nameščeni bodo morali biti v kletki, ki zahteva redno čiščenje. So nočna bitja in zelo družabni.