Blazina za dojenje

Dobra blazina za dojenje lahko pomeni razliko med materjo in otrokom, ki sta po hranjenju utrujena in izmučena in materjo in otrokom, ki hranjenje končata zadovoljna in sproščena. Vsi strokovnjaki si strinjajo, da je dojenje zelo koristno za dojenčke, in da bi morali biti pozitivna izkušnja za vse vpletene. Toda, če se je materi med dojenjem težko udobno namestiti in ima otrok težave pri dojenju zaradi materinega premikanja, lahko alternativno hranjenje prek steklenice postane zelo mamljivo. Blazine za dojenje lahko pridejo zelo prav pri takšnih primerih.Blazine za dojenje obstajajo v različnih stilih, in tako kot pri vseh izdelkih, so tudi tukaj nekateri boljši od drugih. Kar potrebujete, je vzglavnik, ki zagotavlja podporo za mater in površino za otroka, ki je dovolj čvrsta.

Podpora za hrbet matere je ključnega pomena, saj je za vsako mati, ki ne ohranja med dojenjem idealne drže, bolečina v hrbtu skoraj neizogbna. Blazina mora biti tudi dovolj trda, da bo otrok ostal v pravilnem položaj. Mehke blazine se mogoče zdijo na začetku bolj udobne, vendar pa v njih dojenček lahko kar potone, kar mu povzroča težave pri hranjenju.

Stalnemu premikanju med hranjenjem se je potrebno izogibati, saj to slabo vpliva tako na otroka,kot na mati. Torej pri izbiri blazine za dojenje poskrbite, da bo omogočala oporo materi in da bo dovolj trdna za otroka. Tako bosta oba lahko med dojenjem doživela najboljšo možno izkušnjo.