Priprava na nosečnost

Skoraj vsaka ženska je blagoslovljena s sposobnostjo, da rodi otroka. To velja kot eno od največjih daril, ki jih lahko žena da svojemu možu. Otrok lahko par še bolj poveže, in večina parov se, ko izve za nosečnost, takoj začne ukvarjati s pripravami.Pomemben člen v pripravah za nosečnost je sprememba življenjskega stila bodoče matere. Treba se je odpovedati kajenju in uživanju alkohola. Te odvisnosti lahko vplivajo na zdravje tako bodoče matere kot njenega še nerojenega otroka. Ženska mora že pred nosečnostjo pridobiti primerno težo, saj premajhna ali prevelika teža lahko pomenita zaplete v nosečnost. Dober začetek priprav na nosečnost je tako vzpostavitev fitnes režima za obdobje nosečnosti.

Učenje o svojem telesu v zgodnjih fazah nosečnosti je bistvenega pomena za ustrezno pripravo na porod. Različni deli ženskega telesa imajo različne vloge, ko gre za nosečnost.

Pred porodom je dobro tudi, da je par samozavesten n ve, kako pozneje ravnati z otrokom. Dobra ideja so izobraževanja za nosečnice.