Posteljni okvirji

Ko izbirate posteljni okvir, je pomembno, da najdete takšnega, ki ustreza vašemu osebnemu okusu, kot tudi videzu vašega doma. Prav tako boste želeli izbrati ustrezno velikost, ki se bo prilegala v vašo spalnico. Velčina postelj pride v nekaj standardnih velikostih in najbolje je, da se glede tega uskladite. Večina ljudi se za velikost postelje odloči glede na velikost prostora, ki ga ima na voljo, vsekakor pa je pomembno, da si izberete takšno posteljo, ki vam najbolj ustreza, saj v njej preživite kar tretjino vašega življenja.Obstaja več vrst posteljnih okvirjo, ki imajo različne prednosti. Nekatera lahko sprejmejo vzmetnico, druga ne. Nekatere so lepše, bolj okrašene, medtem ko druge ne. Odvisno je predvsem, kakšen stil in funkcionalnost iščete. Medtem ko je ena postelja lakho zleo lepa, ima dovolj prostra le za žimnico. To pomeni, da posteljni okvir sicer zgleda lepo, vendar pa spanje ne bo tako udobno, čeprav je s pravo žimnico ravno tako lahko dobro. Po drugi strani pa so postelje, ki imajo tudi vzmeti bolj udobne in večje.

Tudi funkcionalnost je pomembna pri izbiri posteljnega okvirja. Če imate otroke, morate premisliti, če si res lahko privoščite lep okvir. Večina otrok uporablja svoje postelje tudi za druge namene, kot pa samo za spanje in v marsikaterem primeru lahko posteljo poškodujejo. Za otroke je najboljši navaden lesen okvir ali celo kovinski okvir, ki bi zdržal udarce. Če imate več otrok, je lahko prava rešitev za vas pograd. Zagotavlja dve ležišči na prostoru za enega samega in pušča veliko prostora za dejavnosti. Če vas skrbi za varnost, si lahko privoščite tudi varovalno ograjo, ki preprečuje padca, nekateri pogradi pa imajo namesto tradicionalne lestve celo stopnišče.

Poskrbite, da boste vse to obdržali v mislih, ko se boste odločali za nakup posteljnega okvirja. Pomembno je, da poskrbite, da izberete okvir, s katerim boste zadovoljni, saj ga boste imeli desetletje in več.