Otroški pogradi

Odločanje o pravem pogradu za vaše otroke ni nujno nemogoče opravilo, saj obstaja več vrst pogradov za različne potrebe in prostore. Otroški pogradi so kot nalašč za majhna stanovanja, saj prihranijo veliko prostora. Pri izbiri otroškega pograda je pomembno, da izberete tistega, ki se bo dobro prilegal v prostor, ki ga imate na voljo.


Večina kompletov pogradov prihaja z dvema ležiščame, ki se lahko postavita v več različnih načinov. Nekateri pogradi celo pridejo z možnostjo, da postaneta dve ločeni postelji. Ta opcija je odlična, saj omogoča, da otroka dobita dve ločeni postelji, ko postaneta starejša. Obstajajo več različnih velikosti ležišč pri pogradih (dvojna postelja nad dvojno, enojna nad enojno, enojna nad dvojno in dvojna nad enojno). Najbolj priljubljena je enojna postelja nad enojno, saj zavzema najmanj prostora in je tudi finančno najugodnejša. Nekateri ljudje pa raje spijo na večjih ležiščih in takšna želijo privoščiti tudi svojim otrokom.

Pogradi se razlikujejo tudi po temu, kako priti na zgornjo posteljo. Do nje se lahko pride z lestivjo ali s stopniščem. V skoraj vseh primerih je nakup pograda z lestvijo veliko cenejši kot takšnega s stopniščem, čeprav je stopnišče lahko veliko varnejše.

Prav tako boste za pograd morda želeli predale za shranjevanje ali pa raztegljiva ležišča. Predali so uporabni, če želite v njih kaj shranjevati, raztegljivo ležišče pa lahko pride prav, če imate veliko gostov, ki morajo kje prespati.

Pogradi so lahko odlična rešitev tudi za študentske sobe, vikende in vsa druga okolja, kjer mora na manjšem prostoru občasno prespati več ljudi, saj zavzemajo precej manj prostora kot dve ločeni postelji.