1 žlica masla
1 ščepec mletega muškatnega oreščka
1/8 čajne žličke cimeta
2 žlici rjavega sladkorja ali medu
4 breskve brez lupine
2 žlici jabolčnega ali brusničnega soka
2 žlici vinjaka ali jabolčnega ali brusničnega soka
Recept za breskov kompot:
1. Razrežite breskve na osminke
2. V kozici na srednje močnem ognju zmešajte breskve s sladkorjem ali medom, sokom in žganjem
3. Kuhajte kompot na majhnem ognju kuhajte do dušenja.
4. Pokrijte in kuhajte še 5 minut oziroma dokler se sadje ne zmehča.
5. Odkrijte in kuhajte dokler skoraj vse vlaga ne izhlapi in dobite gosto tekočo maso.
6. Odstranite z ognja in shranite do serviranja..
7. Tik pred služijo segrejte kompot in vmešajte maslo.
Recept za serviranje: 8 oseb
Kalorije v breskovem kompotu: 65
Sladkorji: 10g
Ni komentarjev:
Objavite komentar